Hjortebrunst i Danmark 2023

I slutten av september og begynnelsen av oktober er kronhjortene i brunst i Jægersborgparken på Skjelland i Danmark. I løpet av denne tiden kan det være en virkelig spennende opplevelse å se disse flott dyrene i sitt naturlige habitat. Så jeg bestemte meg for å benytte meg av denne muligheten, tok jeg bilen og reiste til København den 28. september 2023, for å overvære seansen.
For å sikre at jeg skulle få mest mulig ut av disse dagene, bestilte jeg overnatting på Zleep Hotel i Kongens Lyngby, som ligger kun en kort sykkeltur fra parken. Det er mulighet for å leie sykkel på hotellet, men jeg hadde med min egen.
I løpet av tre fine dager, tilbrakte jeg utallige timer i Jægersborgparken, og observerte og fotograferte hjorten i all sin prakt. 
Som et resultat av innsatsen min, fikk jeg endel bilder som perfekt viste hva som foregikk. Opplevelsen var utrolig tilfredsstillende, og jeg kom hjem og følte meg godt fornøyd med reisen. Totalt sett var det en flott og hyggelig tur, og jeg vil anbefale den på det sterkeste til alle som leter etter en uforglemmelig naturopplevelse.

Jeg antar det blir tur til neste høst også. Men da kanskje noen dager tidligere, og ikke over en helg. Parken benyttes av mange, også til annet enn fotografering, og det forstyrrer dyrene. Og i helgene er det mange mennesker der.